İnsanlığın Sanatı Merhamet Fotoğraf Sergisi Sanatseverlerle Buluştu...

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve İFOD İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği Türkiye’nin çeşitli illerinden 51 sanatçının 69 eseriyle katıldığı ‘’İnsanlığın Sanatı Merhamet’’ isimli fotoğraf sergisi T.C. Kültür Bakanlığı Devlet Resim ve Heykel Müzesi Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu.

Açılışını İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof.Dr.Mustafa Demirci, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Merkez Müdürümüz Prof. Dr. İbrahim Pirim’in gerçekleştirdiği sergi, sanatçılar ve çok sayıda seçkin davetlinin katılımıyla sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Serginin açılış konuşmasında merhametsizleşen dünyaya vurgu yapan İKÇÜ Rektörü Prof.Dr.Galip Akhan, merhamet olmayan yerde utanma duygusunun kaybolacağı,  insanları kötülük yapmaktan alıkoyacak sebeplerin kalmayacağı vurgusunu yaptı. Prof.Dr.Akhan,  insanı insan yapan tüm değerlerin merhametten geçtiğini, annelik, babalık, sağlık, vatan ve gelecek gibi birçok kavramın temelinde merhametin yatmakta olduğunu dile getirildi.

İlk olarak geçtiğimiz yıl Türkiye’nin çeşitli illerinden 67 sanatçının eserleriyle katıldığı ‘’İnsanlığın Sanatı Merhamet’’ isimli karma resim sergisi bu yıl fotoğraf sergisi olarak sanatseverlerle buluştu.